En blogg om böcker

Betraktelser

Januarisummering: fyra böcker

7 feb , 2017, 13.31 Julia

 

I januari läste jag fyra böcker varav en var en fullträff, två fick fyra av fem och en bok fick nöja sig med en trea. Jag måste säga att jag är ganska nöjd med fyra lästa böcker på en månad, speciellt med tanke på att en av dem var närmare 800 sidor.

Summering av böckerna jag läst

”Six of Crows” av Leigh Bardugo
Tog mig en stund att komma in i denna, men älskade den till slut. Magi, äventyr, våld och spänning – en perfekt fantasybok som aldrig blir tråkig.

”A Little Life” av Hanya Yanagihara
Ja, ni vet ju vad jag tycker. Tänker mycket på denna.

”Tio över ett” av Ann-Helén Laestadius
Årets Augustpris-vinnare i kategorin barn- och ungdomslitteratur. Den var helt okej. Aldrig läst en bok som utspelar sig i Kiruna förut (eller norra Sverige/Finland över huvud taget tror jag?), det var på tiden. Recension kommer.

”Ihana meri” av Kira Poutanen
Omläsning av en favoritbok från högstadietiden. Fantastiskt skriven om en ung tjejs insjunknande i anorexi, med en hel drös girlpower därtill (och massa äckliga chauvinister till män).

Rolig kuriosa: i tre av böckerna finns en karaktär med samma namn som jag! En viktig sidokaraktär i ”A Little Life”, huvudpersonen i ”Ihana meri” samt huvudpersonen Majas bästis i ”Tio över ett” heter alla Julia. På något sätt är det lite roligt att hitta karaktärer med samma namn som en själv. Tycker inte att Julia brukar vara det vanligaste namnet i böcker. Ett lustigt sammanträffande.

Läs också

2 kommentarer

  1. Jessica skriver:

    Verkligen lustigt sammanträffande! 😀 Januari-Juliorna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *