En blogg om böcker

Okategoriserade

Grattis Thom och Henning!

10 feb , 2017, 18.12 zacfors

 

Igår gav Borås Tidning för 17:e gången sitt litteraturpris till en debuterande författare och Thom Lundberg blev årets vinnare. Han prisades för romanen För vad sorg och smärta. En historisk berättelse om de resandefolket Klosterman i 50-talets Sverige.

För knappt två veckor sedan delade även Sveriges Författarförbund ut sitt pris till en debuterande författare och i år gick Katapultpriset till Henning Brüllhoff. Han, likt Lundberg, prisades för en roman men till skillnad från den Bonnierutgivna För vad sorg och smärta är Brüllhoffs Allt jag begär utgiven på det lilla förlaget Dockhaveri.

Skuggan av Marit Furn var nominerad till båda priserna men, likt den på förhand ofta tippade Tripprapporter, tog den inte hem något av priserna. Intressant och roligt är annars att både Boråspriset och Katapultpriset nu har en närmast 50/50 fördelning kvinnliga och manliga pristagare.Något för Nobelpriset att ta efter.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *