En blogg om böcker

Okategoriserade

Dubbelt grattis till Erlandsson!

3 apr , 2018, 19.08 Julia

 

(bild från Kustantamo S&S)

Förra veckans måndag offentliggjordes de nominerade i Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris. Karin Erlandssons ”Pärlfiskaren” nominerades inte bara en utan två gånger – både för Finland och Åland! Vi på Litterarum önskar henne ett stort grattis till nomineringarna. Jessica har tidigare skrivit om boken här.

Boken handlar om pärlfiskaren Miranda som hittar de vackraste pärlorna på havsbottnen där hon simmar bland gormkrabbor och roshajar. Hon får sällskap, mer eller mindre motvilligt, av barnet Syrsa vars dykarkonst inte ännu är så utvecklad. En riktig äventyrsberättelse.

Dessutom nominerades den underbara ”Fågeln i mig flyger vart den vill” av Sara Lundberg, som Zac skrivit om. För Sverige nominerades också ungdomsboken ”Norra Latin” av Sara Bergmark Elfgren. Recension här.

De andra nominerade hittar du på Nordiska rådets hemsida.

Glad påsk!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *