En blogg om böcker

Enkät

Söndagsenkät

14 jan , 2018, 18.28 Julia

 

Två veckor av detta år har redan flugit iväg och halva januari är över. Jag läser en e-bok och lyssnar på en ljudbok, båda är riktigt bra. Den ena heter ”Sing, Unburied, Sing” och är skriven av Jesmyn Ward, den andra är Gail Honeymans debutbok ”Eleanor Oliphant is Completely Fine”. Tipsar om båda två! Eftersom jag ännu inte har någon utläst bok i år (och högen på nattduksbordet växer sig bara större…) får ni ett enkät idag istället. Hittade denna hos Johannas Deckarhörna.

1. Vilka är de fem författare du har flest böcker av i bokhyllan?

J.K. Rowling (10)
Tove Jansson (5)
George R.R. Martin (5)
Shirley Jackson (4)
Kazuo Ishiguro (3, köpte alla när han fick Nobelpriset förra året)

Blev ju mest författare till serier då, inte så förvånande kanske.

2. Vilka fem författare av de du har i bokhyllan uppskattar du mest?
Shirley Jackson, trots att jag bara läst en av hennes böcker, Donna Tartt, J.K. Rowling, Hanya Yanagihara och Stephen King.

3. Senast köpta inbundna bok?
”Turtles All the Way Down” av John Green. Tyckte den var snygg.

4. Senast köpta pocketbok?
Minns inte, men fick ”Medan jag var ung” av Yvonne Hirdman i julklapp av pappa!

5. Favoritgenre?
”Contemporary”, typ samtida romaner, helst på engelska. Och magisk realism, dysfunktionella familjeporträtt och ungdomsböcker.

6. Ultimata längden på en bok?
Väldigt svår fråga, av mina två favoriter är den ena över 700 sidor och den andra under 200. Beror så väldigt mycket på hur boken är. Vissa hade blivit bättre av att förkortas, andra skulle få vara minst hundra sidor längre. Men väljer oftast böcker som är max 350 sidor.

7. Köpa eller låna böcker?
Låna! Älskar bibliotek. Gillar också att det finns allt fler tjänster som erbjuder ljud- och e-böcker för en månadssumma.

8. Inbundet, pocket eller e-böcker?
Allt! Kan läsa allt. Pocket är bekvämast, inbundet snyggast, e-böcker behändigast.

9. När på dygnet läser du helst?
När jag åker kollektivt, när jag diskar, städar eller sminkar mig, och på kvällen innan jag ska sova.

10. Tre böcker du inte läst än men som du ser fram emot?
Tänker välja sådana jag har i min hylla eftersom jag har så många jag borde ta itu med.

”All the Ugly and Wonderful Things” av Bryn Greenwood
”It” av Stephen King
”Sharp Objects” av Gillian Flynn – läst denna en gång innan men vill passa på igen innan tv-serien kommer!

11. Vilken bok har du läst flest gånger i ditt liv?
Föga förvånande är svaret rätt och slätt ”Harry Potter and the Philosopher’s Stone”, både på svenska, engelska och engelsk ljudbok. Snart är det nog dags igen. Var över ett år sedan jag läste något Potter-relaterat senast – den längsta pausen sedan jag började läsa serien när jag var tretton.

Hoppas ni har en skön vecka!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *