En blogg om böcker

Läsning

Gott nytt läs-år!

7 jan , 2018, 10.24 Jessica

 

Gott nytt år kära läsare!

Jag brukar roa mig med att (låta Excel) räkna ut lite lässtatistik för året som gått. En mer utförlig uppräkning finns på min egen bokblogg, men i korthet blev det 84 lästa böcker. 66 på svenska och 56 stycken skrivna av en kvinna. I år blev statistiken nog lite påverkad av domaruppdraget, men ganska talande för min vanliga läsning är resultatet ändå.

Inför 2018 har jag på Goodreads lagt upp ett mål på 80 lästa böcker, men likt de två senaste åren (2016: gravid/spädbarnsmamma, 2017: bebismamma/jobba några månader/toddlermamma) har jag faktiskt ingen aning om det är realistiskt eller inte. Jag börjar jobba om en vecka, så en del lästid kommer jag definitivt att få i bussen västmetron, kanske som en andningspaus i vardagen som plötsligt kommer att bestå av jobb och dagislämningar. Vi får återkomma till ämnet om ett år och se hur det gick.

Brukar ni räkna böckerna ni läser?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *