En blogg om böcker

Fantasy

Magiskt mys

9 Nov , 2017, 18.26 Jessica

 

Mina vänner och jag visste hur det kändes att inte få ett brev från Hogwarts när vi fyllde elva. Vi visste hur det var att bli kär i en tecknad figur. Vi lärde känna varandra för att vi älskade samma saker, och sedan började vi älska varandra.

Vad är det med senhösten som gör att i alla fall undertecknad önskar mig litterär eskapism deluxe? Är man riktigt däckad av novembermörkret kanske något mer snabbläst och lättläst är på sin plats, men mest lockar riktigt episka äventyr där ett ständigt duggregn får karaktärerna att svepa manteln tätare omkring sig eller kanske se mystiska figurer i Londondimman.

Jag har precis börjat läsa Sara Bergmark Elfgrens nya ungdomsroman Norra Latin (citatet ovan är hämtat ur den). Något slags magiskt element lär vara att vänta även om den utspelar sig på ett teatergymnasium i Stockholm. Andra heta tips om ni känner för samma magiska mys är samma författares trilogi tillsammans med Mats StrandbergCirkelnEldNyckeln. Och Harry Potter förstås, önskar jag hade tid för att läsa om de senare delarna!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *