En blogg om böcker

Okategoriserade

Juni, säger de

1 jun , 2017, 09.03 Jessica

 

Puh, tiden bara flyger fram och det står liksom JUNI i kalendern i dag, hur hände det? En sommarmånad, och jag som inte ens har planerat min sommarläsning ännu. Förvisso är det alltid en väldigt löst hållen – och väldigt optimistisk! – lista som alltid omkullkastas av biblioteksreservationer, spontanköp och nostalgifynd i bokhyllan på sommarstugan, men det är något med själva planerandet som är så underbart. Då ligger sommaren i all sin härlighet ännu framför en, och man när ännu den naiva drömmen om att alla dagar kommer att vara soliga och kvällar ljumma och myggfria och man ska ligga där i hängmattan (notera alltså att jag inte ens äger en sådan…) och känna doft av grill och solkräm och lojt sträcka ut armen efter roséglaset och bara läsa läsa läsa…

Hope does spring so ever eternal, och i det där vackra luftslottet som är våra sommarläsningsplaner får vi låtsas exakt hur mycket som helst. Och de böcker man faktiskt hinner läsa ur högen brukar faktiskt alltid vara bra, tack vare rigorös planering.

Helena Dahlgren som tyvärr inte bloggar så mycket längre, skrev lika drömmande om sommarläsning för två år sedan.

Brukar ni planera er sommarläsning? Vad läser ni? Deckare, tjocka klassiker eller gamla favoriter?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *