En blogg om böcker

Författarfredag

Författarfredag: Jolin Slotte

5 maj , 2017, 08.40 Jessica

 

Foto: Ida-Lina Nyholm

Dags för författarfredag igen! Den här veckan har vi ställt Jolin Slotte, författare till böckerna Fråga aldrig varför, tvivla aldrig mer (2011), Närhelst hon kommer (2014) och nu i våras Alla bubblor brister (tillsammans med Nina Albrecht) några frågor om läsning. När Jolin inte läser eller är snäll och svarar på Litterarums frågor, ägnar hon sig åt att skriva prosa, lyrik och lättläst samt forska i litteraturvetenskap. Dessutom är hon den ena halvan i det tvärkonstnärliga projektet Sublima tolkningar.

1) Var läser du helst?
Precis som jag skriver var som helst, så läser jag egentligen var som helst. Medan jag lagar mat, medan jag vaggar minstingen till sömns, i soffan, på tåget, på bussen osv. Egentligen läser jag var som helst, utom i sängen.

2) Har du någon favoritgenre? Om inte, finns det något tema som alltid lockar dig?
Jag dras till böcker som är lite udda. Att det finns något som skaver i mig eller i texten under läsningen. En gemensam nämnare är kanske att jag inte vill bli underhållen av det jag läser. Jag läser sällan som tidsfördriv, utan fördriver tiden med annan underhållning, när jag det finns tid för det.

3) Vad läser du just nu?
Just nu läser jag (äntligen) Undergången av Ulrika Nielsen, Gratulerar till din förgörelse av Hiromi Ito och Sara Stridsbergs pjäser.

4) Vilken bok har fått alldeles för lite uppmärksamhet?
Den har inte fått för lite uppmärksamhet, men jag tycker att det alltid är aktuellt att nämna Le Clézios Afrikanen. Det är en bok som vid varje läsning ger mig något nytt.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *