En blogg om böcker

Betraktelser,Deckare,Ljudbok

Februarisummering: deckare på ljudbok

1 mar , 2017, 10.00 Julia

 

Februari är en konstig månad för mig. Den kortaste månaden på året, men av någon anledning känns den alltid så lång. Ändå hann jag bara igenom två böcker denna månad: ”Stalker” och ”Sandmannen” av Lars Kepler.

Deckare är något jag har väldigt svårt för; specifikt klassiska deckare liksom dessa, med otroligt detaljerade beskrivningar av precis allting. Inte bara våld, mord och action, men allt från hur de öppnar en bildörr, kliver ut ur bilen, tar fram sina nycklar, öppnar ytterdörren, och går in i sin lägenhet. Behöver vi verkligen så mycket detaljer kring förflyttningar och småsaker?

Försökte mig på ”Kaninjägaren” också men gav upp den efter kanske två timmar av lyssnande. Just nu lyssnar jag på Augustpris-vinnaren ”De Polyglotta Älskarna” av Lina Wolff, skriver om den senare i veckan.

I övrigt har jag satt den omåttligt hyllade ”The Girls” av Emma Cline på paus och ögonläser ”Crooked Kingdom” av Leigh Bardugo vid sidan av öronläsandet av Wolffs bok. Ögon- och öronläsning är för övrigt mina egna termer på att läsa tryckt text och lyssna på ljudbok. Bra va?

Hur som helst, glad första mars! Nu är det i princip vår. Underbart.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *