En blogg om böcker

Betraktelser

Pocket eller inbundet?

15 feb , 2017, 10.48 Julia

 

Föredrar ni böcker i pocketformat eller inbundet? Kanske häftat?

Jag föredrar att läsa pocket, eftersom de är lättare att hantera och att ta med sig i väskan. Men inbundna böcker är ofta så otroligt vackra. Den inbundna versionen av Philip Pullman’s ”His Dark Materials”-trilogi är en av mina favoriter.

Rent estetiskt tycker jag också det är finast när böckerna i bokhyllan är alla av samma storlek, men det kanske är lite svårt att uppnå om en inte köper varje bok i affär och alltid har med sig måttband. Det går visserligen att leta fram böckernas olika storlekar på internet, men jag har själv inte lyckats hitta någon bra sida för detta. Några tips?

Hoppas ni har en fin onsdag! Snart är det nog vår även här.

Läs också

En kommentar

  1. Lina skriver:

    Tycker att alla format har sin charm, men köper kanske främst inbundet för att jag vill läsa en bok så fort som möjligt. I annat fall väntar jag gärna på pocketutgåvan (om det nu kommer en sådan), det blir ju dessutom billigare och tar mindre plats hemma sen. Och precis, lite enklare att ha med sig i väskan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *