En blogg om böcker

Betraktelser

Grattis till Augustprisen!

29 Nov , 2016, 11.36 zacfors

 

Så var det klart, årets Augustpris är utdelade och i år gick de till fyra kvinnor.

Lina Wolffs kritikerhyllad De polyglotta älskarna vann i den på förhand något svårtippade skönlitterära kategorin. Nina Burton tog hem fackbokspriset med sin berättelse om boktryckarkonstens födelse och Ann-Helén Laestadius vann barn- och ungdomsklassen med sin Tio över ett. Lilla Augustpriset vanns av Sigrid Nikka.

Årets vinnare gjorde nog ingen direkt förvånad. Alla tre böckerna ges ut av de stora förlagen och poesin gick åter igen lottlös. Men kanske hade fler trott på Therese Bohmans Aftonland och hade det inte varit högst relevant att ge fackbokspriset till Niklas Orrenius Skotten i Köpenhamn? När världen ser ut som den gör är initierade reportage om vår samtid mer än bara god läsning.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *