En blogg om böcker

Fantasy

Maresi blir film (förhoppningsvis)

17 Nov , 2016, 19.09 Jessica

 

Dagens roliga nyhet var att filmoptionen för Maria Turtschaninoffs Finlandia Junior-belönta roman Maresi har köpts av ett brittiskt filmbolag. Film4 är bolaget bakom bland annat Slumdog Millionaire. På sin privata Facebook-sida reder Turtschaninoff ut begreppen: ”option = det KAN bli film, rättigheter = det blir film”. Men själv hoppas jag verkligen på det här, jag läste nämligen alldeles nyligen ut Naondel och slogs åter av vilka fantastiska miljöer Turtschaninoff målar upp. Tror att Maresi (och Naondel med, för den delen, var faktiskt ännu mer förtjust i den boken!) skulle göra sig utmärkt som film! Vi får hålla tummarna så länge.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *