En blogg om böcker

Tips

Mellan raderna med Jihde och Öhman

23 aug , 2016, 10.44 Julia

 

(Bild från jeanetteohman.com)

Idag vill jag tipsa om en fantastiskt intressant, rolig och inspirerande podcast: ”Mellan raderna med Jihde och Öhman” med programledarna Karin Jihde och Peppe Öhman. Den har funnits sedan förra hösten, men det är först nu i sommar jag hört om den. Varje vecka diskuterar de böcker de läst, både böcker de tyckte om och inte, samt fenomen som rör böckerna, samhälle och kultur. Feminism, föräldraskap, känslor och erfarenheter, mens och klass är några teman de behandlat.

Jag blir riktigt ivrig att läsa mer när jag lyssnar. Och det var faktiskt genom denna pod jag lärde mig att man inte behöver tvinga sig igenom en bok som inte känns bra, och att man inte heller måste läsa varje stycke supernoggrant utan kan skumma lite då och då.

De har också ett inslag som heter Befrielseboken. Ifall du har en bok som bara ligger och samlar damm på nattduksbordet, som du känner att du borde läsa men helt enkelt inte orkar öppna – då kan du maila Mellan raderna-poden och dom kanske befriar dig från att läsa den. Obs: inte om författaren heter Roberto Bolaño.

Jag lyssnar i Podcast Addict, men poden finns också på Soundcloud, iTunes och här.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *