En blogg om böcker

Betraktelser,Dramatik

Den åttonde Harry Potter-boken?

13 aug , 2016, 16.45 Julia

 

Äntligen är det dags. Har ju inte haft dom högsta förväntningarna, och jag inser att den är skriven för scenen och inte är en roman. Sen är de flesta karaktärerna nya medan de vi känner – Harry, Ron, Hermione och Draco till exempel – är äldre, och givetvis annorlunda. Ingen är som när de var 17 hela livet ut, eller?

Mest av allt ser jag fram emot att återvända till Hogwarts. Stora salen med sitt förtrollade tak, maten som får det att vattnas i munnen och byxlinningen att spänna runt magen, de fantastiskt spännande (och då och då skrämmande) lektionerna, trolldrycksklassrummet i den mörka stenkorridoren, alla spöken, de talande tavlorna, sovsalarna med värmande eldstäder och mjuka, välkomnande sängar.

Återkommer när jag läst klart.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *