En blogg om böcker

Okategoriserade

En första titt på den finlandssvenska bokhösten

8 maj , 2016, 09.57 Jessica

 

Medan Zac spanar på sommarutgivningen snabbspolar jag redan lite längre fram till den finlandssvenska bokhösten. Nu finns det ju återigen två lite större förlags utgivning att förkovra sig i, och redan en snabbtitt sållade fram några böcker jag är extra nyfiken på:

Sommarön, Eva Frantz (Sets). En debutant som dock är känd från Yle och för sin prisbelönta blogg. Frantz har skrivit en finlandssvensk deckare som utspelar sig i den somriga skärgården där smarttelefonerna slutar fungera – det här är något man onekligen vill veta lite mera om.

Den lilla svarta, Sanna Tahvanainen (Sets). En roman om Coco Chanel i 1920-talets Paris. Ett intressant ämne i sig, som kan få ett extra lyft med Tahvanainens speciella sätt att hantera text.

In transit, Hannele Mikaela Taivassalo (Förlaget). Ett speciellt språk har även Taivassalo, och den här boken om främlingsskap och människor i rörelse låter underbar åtminstone i teorin. Att den sedan dessutom verkar tangera Nordpolen litegrann är ett stort plus för mig som läst och älskat bland annat Bea Uusmas Expeditionen.

Naondel, Maria Turtschaninoff (Förlaget). Den fristående fortsättningen på Finlandia Junior-belönade Maresi. Tyvärr lär vi inte få veta hur det går för Maresi i den här boken, eftersom detta är Ursystrarnas historia, men jag är lässugen i alla fall.

 

För lite extra söndagsläsning: bläddra i katalogerna här (Schildts & Söderströms) och här (Förlaget).

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *