En blogg om böcker

Tips

Inför sommaren

5 maj , 2016, 15.55 zacfors

 

Sommaren känns just i denna stund extremt närvarande trots att det bara är början av maj. Solen skiner och temperaturen närmar sig högsommarvärme så varför inte börja fundera över vad ni ska läsa när den riktiga sommaren kommer?

Traditionellt sett så är sommaren ingen stor utgivningsperiod för litteratur men våra förlag ser ändå till att förse oss med lite nytt att ta med oss till hängmattan. Jag har letat igenom så många sommarkataloger jag har kunnat få tag i och tänkte tipsa om de böcker jag själv ser fram emot att möta den varma årstiden med.
 
 
Bodil Malmsten
Samlade dikter
Vår älskade Bodil lämnade oss allt för tidigt här i våras och nu kommer en samling av den poesi hon både inledde och avslutade sitt författarskap med.
 
 
Giuseppe Tomasi di Lampedusa
Leoparden och Berättelser
Leoparden är en av mina absoluta favoritböcker. Den utspelas i mitten av 1800-talet på Sicilien där Don Fabrizio, familjen Corberas överhuvud, vemodigt betraktar den samhällsförvandling som sveper fram över sin ö.
 
 
Efva Lilja
Att koreografera dagen och låta natten vara
En av Sveriges viktigaste koreografer skriver självbiografiskt om levandets villkor och tillvarons mening eller meningslöshet.
 
 
Andrzej Tichý
Eländet
Några år efter den mästerliga “Kairos” är Tichý nu tillbaka med en berättelse om fattigdom, våld, missbruk och broderskap.
 
 
Daniel Möller & Niklas Schiöler
Svensk poesi
Ett mastodontverk på över 1000 sidor som har som avsikt att låta oss ta del av svensk dikt från runorna fram till idag.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *