En blogg om böcker

Betraktelser

Om att komma över fantastiska läsupplevelser

27 apr , 2016, 13.40 Jessica

 

Förra veckan skrev Peppe på den stora svenska bokbloggen Bokhora om ett lyxigt, men icke desto mindre för bokmalar då och då upploppande problem: vad man ska ta sig till när man läst ut en riktigt bra bok. Motvilligt har man lämnat en fantastisk läsupplevelse bakom sig, och samtidigt som det lockar att börja på en ny bok – livet är för kort för att hinna läsa allt man vill, men man kan ju åtminstone försöka..! – känns det svårt. Inget kan motsvara den otroliga boken man precis läste, och det är orättvist mot de andra olästa böckerna att de ohjälpligt jämförs med den fantastiska man nyss slog igen.

Ni har säkert befunnit er i den situationen. Men hur kommer ni ur den? Själv brukar jag försöka läsa en bok ur en helt annan genre, kanske en deckare eller en ungdomsbok? Kanske läsa på ett annat språk. Dra ut på tiden till nästa bok litegrann, genom att först ägna mig åt en inredningstidning, eller möjligtvis några artiklar ur Filter? Ett av tipsen under Peppes inlägg var också att försöka diskutera den underbara boken med andra som läst den, kolla runt efter recensioner på nätet och dylikt. Så får man verkligen frossa i känslan av att ha läst något hejdundrande, innan man känner sig redo för att gå vidare. För vem vet, det kanske väntar en ny fantastisk läsupplevelse alldeles bakom hörnet?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *