En blogg om böcker

Betraktelser

Att (försöka) rensa ut böcker

21 feb , 2016, 19.25 Jessica

 

IMG_6464Det verkar ha varit lite problem med bloggarna i helgen, men nu är vi tillbaka! Det gav mig dock tid att rensa lite härhemma, vi ska nämligen få vårt första barn i sommar och försöker innan dess städa skåpen så att babyn ska få plats (obs! Ej i skåpen! Spjälsäng finns på inköpslistan!). Väldigt befriande, även om det stundvis krävs några mer eller mindre intensiva diskussioner om vad som verkligen ”måste” sparas…

Och så är det ju det här med böckerna. Hur tänker ni kring dem, läser ni och ger vidare eller köper ni bara böcker ni läst och älskat, eller någonting däremellan? Jag vill omge mig med många böcker, jag vill att människor som besöker oss ska veta att här bor det läsande människor (som man även får låna böcker av). Samtidigt samlar jag på mig väldigt mycket böcker under bara ett år: jag får recensions- och läseexemplar, jag köper en hel del. Det blir liksom inte hållbart i längden att spara precis alla. Oftast är det böcker jag läst och inte gillat eller helt enkelt vet med mig att jag inte kommer att läsa igen som får uppsöka nya hem, men ibland kommer slutet på hyllplanen ändå emot och man får gå igenom hyllan ett varv till och rensa med lite kraftigare tag. Eller börja stapla böckerna på varandra…

Läs också

2 kommentarer

  1. Julia skriver:

    Jag älskar att äga böcker för att jag vill kunna hantera dem som jag vill – varsamt om det är en riktigt, riktigt sällsynt/kär bok, fylla med hundöron och understrykningar om jag känner för det. Men å andra sidan älskar jag bibliotek (och att jobba på bibliotek!), så det går ju inte ihop så bra. Men jag brukar rensa med jämna mellanrum och ge bort/gömma undan 🙂

  2. Frida skriver:

    Nej, usch för att rensa ut böcker man gillar när det finns en så enkel och uppenbar lösning, att köpa en till bokhylla!!?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *