En blogg om böcker

Betraktelser

Snabb läsenkät

8 feb , 2016, 08.33 Jessica

 

Vad tror ni om en kort liten läsenkät måndagsmorgonen till ära? Jag tror: JA!

Vad läste du just?
Den rikssvenska systra- och podcastduon Hannah (Widell) & Amandas (Schulman) första gemensamma roman, den första i en planerad trilogi. Två systrar – Försoningen heter den, och karakteriseras som någon slags chick lit, en genre jag i stort inte är speciellt intresserad av. Nu var det nyfikenheten över vad Hannah & Amanda hade producerat som vann och jag lånade hem boken från biblioteket, men boken var nog inte i min smak tyvärr. För mycket ”fluff”, för lite gestaltning och förvånansvärt stora likheter med författarnas eget liv – något som förvisso inte drog ner på betyget, men som kändes lite lustigt.

Vad läser du just nu?
Nu har jag däremot precis börjat på Merete Mazzarellas senaste bok Solkattens år, en slags nedräkning till Mazzarellas 70-årsdag. Det känns som en bok att läsa långsamt, för att inte missa något av resonemanget kring liv, tid, åldrande – och läsande. Som en läsande och bokälskande människa tycker jag alltid om att läsa om andra människor läsande, vilka böcker som har väckt deras känslor, hur de har reagerat och resonerat.

Vad ska du läsa till näst?
Det här är den roligaste frågan, men också den som är svårast att svara på. Jag har en del böcker som är påbörjade som jag borde slutföra, men samtidigt kan jag inte låta bli att snegla på ännu helt orörda böcker som ligger i traven travarna och lockar. Fast nej, först ska jag nog avsluta Carol Goodmans senaste litterära thriller, River Road, sedan får jag snegla mot de där travarna!

Läs också

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *