En blogg om böcker

Enkät

Jessicas läsenkät

8 Feb , 2016, 11.34 Julia

 

Vad roligt med ett enkät så här på förmiddagen!

Vad läste du just?
”Harry Potter and the Prisoner of Azkaban”. Jag håller på med att läsa om hela Harry Potter-serien då jag fick den nyutkomna illustrerade utgåvan av ”Harry Potter and the Philosopher’s Stone” i julklapp. Jim Kay har skapat verklig magi med penna och pensel, så kolla in boken om ni ännu inte gjort det.

Vad läser du just nu?
Lagom till början av 2016 skapade jag en ”reading jar” (läsningsburk, ungefär) för året. På små blå lappar plitade jag ner namnen på alla böcker i min bokhylla som jag ännu inte läst, blev ungefär 40 stycken (och då fick inte alla komma med denna gång). Tog en Potter-paus och bestämde mig för att dra en lapp och ödet valde Lena Anderssons ”Egenmäktigt förfarande”. Har läst halva och tycker mycket om den. Fy sablar vilken ångest det är att vara olyckligt förälskad.

Vad ska du läsa till näst?
Jag såg filmatiseringen av Gillian Flynns ”Dark Places” för några dagar sedan (helt okej, synd på dålig marknadsföring) och blev sugen på att läsa om boken. Lyssnade på den som ljudbok under min utbytestermin i Nottingham, gillade den väldigt mycket. Hoppas Gillian Flynn snart kommer med en ny nervkittlande historia. Annars kanske det blir ”The Goblet of Fire”, eller ytterligare en överraskning ur läsningsburken. Spännande att se.

Läs också

4 kommentarer

 1. Jessica skriver:

  Så imponerad av att du har en reading jar, jag älskar idén men sen vill jag liksom ändå välja nästa (och sen nästa) bok själv…

  Vill också se ”Dark Places”, förstår inte att det inte gick upp på finsk bio, hmpf!

  • Julia skriver:

   Jo, jag är också sådan – men förvånansvärt nog har det inte varit svårt med lapparna! Tillåter mig själv att dra max tre och sedan välja, så är ganska snäll i och för sig 🙂

 2. Bokomaten skriver:

  Jag har också tänkt att jag skulle skaffa mig en burk för hyllvärmarna. Haft liknande projekt innan, en hylla där jag skulle ta allt i ordning, varannan gamling osv. Aldrig lyckats hålla det dock. Kommer alltid annan måste- och lust-läsning före.

  • Julia skriver:

   Precis! Bodde i Göteborg 2009 och gick dagligen förbi en Pocket Shop där, så blev nog en hel del inköp, de flesta har jag fortfarande inte läst. Och sen hjälper det ju inte att allt är så billigt på Adlibris…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *