En blogg om böcker

Betraktelser

Konsten att välja reseläsning

7 mar , 2017, 09.47 Jessica

 

Jag vet inte hur många blogginlägg jag genom tiderna har skrivit på temat ”välja böcker inför resan”. Det finns något spännande och lockande i att ur de egna hyllorna samla ihop en bråkdel av samlingen, försöka utkristallisera precis det man kommer att vilja läsa inom de kommande dagarna eller veckorna. Olika genrer, kanske rentav olika språk. En tegelsten man länge längtat efter tiden att få fördjupa sig i, eller flera tunnare för att uppnå den härliga känslan av att avverka bok på bok liggandes i solstolen. Kanske en bok som utspelar sig i samma miljö dit man rest, eller sedan något kontrastfyllt, såsom att läsa om iskallaste vintermörker på en plats där det kallaste du stöter på är isbitarna i din Coca-Cola.

Förutom innehållet är även mängden böcker något jag kan dividera med mig själv (och stundvis mina medpassagerare) om. Reseläsningen underlättas oerhört av att jag äger en läsplatta, men man vet ju aldrig ifall den skulle ladda ur helt olämpligt – det har aldrig hänt, men när det gäller så allvarliga saker som semesterläsningen kan man aldrig vara förberedd nog.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *