En blogg om böcker

Tips

Vårens engelska böcker

28 jan , 2017, 16.30 Julia

 

Eftersom jag läser främst på engelska är det knappt så jag hinner hänga med i utgivningen av nya böcker. Det finns helt enkelt för många! Men här har jag lyckats samla ihop några stycken jag ser fram emot att läsa i vår.

”The Sleepwalker” av Chris Bohjalian

En thriller som kretsar kring parasomnia, i detta fall att gå i sömnen, som den försvunna Annalee lider av. Men om hon dog av naturliga orsaker relaterade till hennes orolig sömn, varför kan man inte hitta hennes kropp?

”Human Acts” av Han Kang

En av år 2016 mest populära böcker som jag ännu inte läst är Kangs ”The Vegetarian”, och i januari ges det ut en översättning av den sydkoreanska författarens bok ”Human Acts”. Ser mycket fram emot att bekanta mig med hennes verk, då jag beklagligt nog läst väldigt få asiatiska författare.

”Homesick for Another World” av Ottessa Moshfegh

En samling noveller av ytterligare en författare jag ser fram emot att läsa.

There’s something eerily unsettling about Ottessa Moshfegh’s stories, something almost dangerous, while also being delightful, and even laugh-out-loud funny.

Låter ju på pricken som något för mig.

”Norse Mythology” av Neil Gaiman

En  av böckerna jag mest ser fram emot. Och då har jag egentligen först på senare år varit intresserad av nordisk mytologi!

”We Are Okay” av Nina LaCour

En ungdomsbok om sorg och vänskap. Har redan fått väldigt bra recensioner av dem jag följer på Instagram och Goodreads som får exemplar skickade till sig före utgivning (drömmen!).

”A Simple Favor” av Darcey Bell

Eftersom Gillian Flynn inte verkar ha en ny bok i sikte letar jag med ljus och lykta efter lika träffsäkra och nervkittlande thrillers. Kanske denna kunde vara något?

The trouble is that Emily doesn’t come back. No matter what the police say, Stephanie knows that she would never leave her son. Terrified, she reaches out to her fellow mummy bloggers.

Mammabloggare med mörka hemligheter? Ja, tack.

”Ramona Blue” av Julie Murphy

Den här boken har redan ett ganska dåligt betyg på Goodreads trots att den inte ännu når bokhyllorna på några månader. Varför? Jo, folk upplever att den på basen av blurben (baksidetexten ungefär, en kort beskrivning av boken) är homofobisk. Boken handlar i korthet om lesbiska Ramona som blir kär i en kille. Det återstår att se om boken faktiskt är homofobisk (vilket jag betvivlar), eller om den helt enkelt handlar om bisexualitet – något som ännu idag är ganska ovanligt inom populärkulturen. Ser mycket fram emot denna ungdomsroman.

Bild på Han Kang från World Literature Today.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *