En blogg om böcker

Omslag,Tips

Märkliga böcker i min samling

20 sep , 2016, 15.59 Julia

 

20160920_161023

”Horrorstör” av Grady Hendrix

Visst ser boken bekant ut? Färgerna, det minimalistiska, möblerna? Ja, det är ju givetvis inspirerat av Ikea, köpcentret Orsk som den här boken handlar om. Plötsligt börjar allt kusligare saker ske i den här romanen som beskrivs som en klassisk skräckhistoria. Älskar att den också är utformad som den välkända katalogen.

20160920_161141

”Atlas of Remote Islands” av Judith Schalansky

Oerhört spännande och intressant faktabok om diverse mer eller mindre kända öar på vår planet. Perfekt för någon som mig, som älskar resor i tanken men egentligen inte tycker om att resa. Jag säger som Donna Tartt sa i någon intervju: om jag reser åker jag hellre någonstans där jag kan stanna en månad eller två, känns stressande annars. Synd att det sällan (typ aldrig) finns möjlighet för sådant.

20160920_162120

”501 Most Notorious Crimes” av Paul Donnelley

Det finns en hel del böcker i denna serie, 501 filmer du måste se innan du dör, 501 böcker du måste läsa, drinkar du måste smaka etc. Den här har jag köpt flera år sedan, och den är kanske mest historiskt intressant. Uppdelad i olika kategorier: mord, stöld, kidnappningar etc, och enligt årtal. Mycket är också väldigt otrevligt att läsa om.

20160920_161414

”Houdini Heart av Ki Longfellow

Den här boken är kanske inte märklig i sig, men den är något oerhört mystiskt över den. Hade aldrig läst eller hört om varken boken eller författaren, tills jag råkade komma över den på Goodreads när jag scrollade efter böcker att sätta på min att läsa-lista. Den har 4,26 av 5 i betyg, dock bara av 1500 betygsättare. Men känns som en bok med så höga recensioner borde vara mer populär? Eller kanske den är det, men bara i vissa kretsar? Hur som helst, här är handlingen.

Weeks ago, she was one of Hollywood’s biggest writers, wed to one of its greatest stars. The doting mother of their golden child. But now? She’s alone, tortured by a horrifying secret no woman could bear.

Pursued by those she can’t outrun, anguished by a guilt she can’t endure, and driven close to madness, she flees to the one place she’s ever called home: a small town in Vermont where River House still stands. To a child, the splendid hotel was mysterious and magical and all its glamorous guests knew delicious secrets.

Cocooned in its walls, she will write one last book. Her atonement? Or her suicide note?

But life is never as you dream it, and River House isn’t what she’d always imagined it was.

– från baksidan till ”Houdini Heart”

20160920_164532

 

”Tidsresor ur ett nytt perspektiv” av J. H. Brennan

Kanske den allra märkligaste boken jag äger, faktiskt. Köpte den väldigt länge sedan, närmare tio år sedan faktiskt, och har ännu inte läst den. Vet inte riktigt varför? Oerhört spännande i alla fall då den ska innehålla praktiska övningar (!), får se när jag vågar ta itu med denna.

Vad äger ni för intressanta, underliga eller bara på något sätt annorlunda böcker?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *