En blogg om böcker

Tips

Fantastiska fakta om djur

15 sep , 2016, 16.34 Jessica

 

Plötsligt började Maja Säfströms bok Fantastiska fakta om djur dyka upp i mitt flöde här och var (älskar när det händer) och när den dykt upp tillräckligt många gånger gjorde jag slag i saken och kollade om den fanns att låna på biblioteket, vilket den gjorde (älskar ännu mer när det händer!).maja

Bild från Majas webshop.

Fick hem boken i dag och började genast bläddra i den, verkar underbar! Varje uppslag är en svartvit teckning med en oftast häpnadsväckande textrad eller två om djuret ifråga. Målgruppen är egentligen barn, men det här är en sådan bok som fungerar minst lika bra för vuxna också (Johanna K på Bokhora brukar för övrigt skriva en hel del om just sådana böcker). Jag känner direkt att det här är en bok som:

a) kommer att få mig att vilja berätta om det jag har läst för den som råkar vara i närheten (så får man hoppas att jag minns detaljerna ordentligt bara!). Visste ni att fjärilar kan ha ett vingspann på upp till 30 centimeter? Eller att ugglor har tre ögonlock: för att blinka, för att sova och för att rengöra ögat?

b) jag gärna kommer att köpa och ge till barn i min bekantskapskrets! Kanske även till min egen lilla bebis, trots att det är minst 2,5 år tills han kommer att begripa något om fjärilar, sebror och pandor. Det ska bö(r)jas i tid…

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *