En blogg om böcker

Romaner

Blomstrande böcker i midsommartid

24 jun , 2016, 12.21 Jessica

 

Glad midsommar! Dags att plocka sju blommor böcker med blommor i titeln att lägga under huvudkudden inatt för att sedan drömma om… kanske din favoritförfattare? Litterarum listar några blomstrande boktips:

White Oleander (Vit oleander) av Janet Fitch läste jag i gymnasiet och älskade hejdlöst. Huvudpersonen placeras i diverse fosterhem under Kaliforniens brännande sol. Jag skulle vilja läsa om den för att förfriska minnet och testa vad jag tycker om den i dag, men jag vågar inte riktigt – vill liksom inte förstöra minnet av den, om ni förstår vad jag menar? Finns också som film med bl.a. Michelle Pfeiffer och Renée Zellweger.

Purple Hibiscus (Lila hibiskus) är Chimamanda Ngozi Adichies debutroman, och mindre känd än En halv gul sol som kanske får räknas som hennes genombrott. Miljön är som vanligt ett postkolonialt Nigeria.

Kung liljekonvalje av dungen av Maria Lang. Liljekonvaljerna må redan ha blommat, men än är det bröllopssäsong, så den här gamla mysdeckaren är helt rätt att läsa även denna sommar.

The Perks of Being a Wallflower (Wallflower) av Stephen Chbosky. Wallflower är ingen blomma säger ni? Fast boken är en fin bok om vänskap, utanförskap och vuxenblivande, så den får vara med ändå! Också den här boken har filmatiserats.

Lotus Blues av Kristina Ohlsson är den första delen i Ohlssons tvådelade mini-deckarserie. Personligen föredrar jag den längre serien med Fredrika Bergman i huvudrollen, men här vankas det åtminstone hejdundrande bladvändarspänning nästan från första sidan.

Ghost Orchid av Carol Goodman. Goodman har en tendens att tematiskt upprepa sig en aning, men det är något man lätt förlåter henne eftersom miljöerna (college, internatskolor eller som här: en konstnärskoloni), referenserna till konst och litteratur samt en krypande spänning gör hennes böcker härligt läsvärda.

Daisy in Chains av Sharon Bolton läser jag som bäst. Den handlar om en fängslad seriemördare och en advokat och true crime-författare som försöker få honom frikänd. Verkar ganska ruggig, så det är tur att sommarnätterna är ljusa…

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *