En blogg om böcker

Tips

Kommande litteraturevenemang!

17 mar , 2016, 18.47 Jessica

 

Förra helgen gick Mariehamns litteraturdagar av stapeln och som bäst pågår Umeå internationella litteraturfestival (räknar med rapportering i alla fall från författaren Mia Franck vad det lider). Jag tänkte att jag skulle lista en del andra litteraturevenemang i Norden under året, så att ni kan fylla i era kalendrar och planera semestrar accordingly.

15-16.4 Litteraturmässa i Stockholm. Fri entré!
13-14.5 Helsinki Lit. Ordnas för blott andra gången, men stoltserar även i år med en fin uppställning författare. Jonas Hassen Khemiri och Sara Stridsberg för att nämna några!
17-20.8 Crimetime Gotland. Också den här festivalen startade sin bana 2015, och också här finns det en hel hop med stora både svenska och internationella stjärnor. Hade jag inte haft en nyfödd bebis vid det laget hade jag fast rott över havet för att kunna delta!
18-21.8 Louisiana Literature, 50 km utanför Köpenhamn. Har hört mycket gott om den från vänner som besökt den tidigare år. Vill dock minnas att gästerna brukar utannonseras väldigt sent..?
22-25.9 Göteborgs bokmässa. Nordens största bokmässa, och ta det från en som har varit där flera gånger: det är stort, galet och alldeles alldeles underbart.
30.9-2.10 Åbo bokmässa. Årets teman är Tyskland och Satakunda.
27-30.10 Helsingfors bokmässa. Temat är Norden och nordisk litteratur, låter finfint.
28-30.10 Stockholm Literature. ”Littteratur i dialog med andra konstarter”.
November Bokkalaset i Ekenäs. Ännu finns inget datum för årets bokkalas.

Bubblare: Vasa LittFest som tidigare har ordnats i november flyttas till mars, så det får vi vänta till 2017 på.

Har jag missat något bra bokligt evenemang? Brukar ni själva besöka sådana, och i så fall vilka? Berätta!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *