En blogg om böcker

Okategoriserade

NaNoWriMo i gifar

8 Dec , 2017, 12.02 Julia

 

Som ni kanske minns deltog jag i det årliga skrivevenemanget NaNoWriMo under november. Och vet ni, jag lyckades! Jag skrev en bok på en månad!Ärligt talat fick jag aldrig någon storpanik, inte ens när jag låg back 7000 ord och kämpade fram 5700 på en dag. Det är ungefär 20 boksidor.

Nu är den nu knappast något man ännu vill paketera in och lägga under julgranen (hehe), men jag fick ihop en inledning, en röd tråd, en spännande (enligt mig själv) höjdpunkt och en fungerande avslutning. Helt subjektiva åsikter alltså. Under januari och februari är det tänkt att man ska sätta igång med redigeringen, men för min del kommer det nog att gå till sommaren eftersom jag måste sätta igång med mitt examensarbete på allvar.

Här tänkte jag ta hjälp av rörliga bilder för att illustrera hur min månad kändes.

 

När du sätter igång med din fantastiska idé den 1 november

När inspirationen kickar in

När du druckit din femte kopp kaffe för dagen

När du försöker hänga med i en konversation på jobbet men samtidigt försöker klura ut nästa kapitel

När någon säger att det är helgalet att skriva en roman på en månad

 

När du formulerar en riktigt fin mening 

När du skrivit din första sexscen

När du efter fem dagars aktivt skrivande plötsligt tappar inspirationen 

När ingenting blir bra och allt du skriver känns tråkigt och klichéartat

När skrivlusten äntligen kommer tillbaka

När du känner att du förtjänar ett glas vin efter att ha klarat 30 000 dagar

När du skjuter upp skrivandet i några dagar och plötsligt behöver 6668 ord för att komma ikapp

 

När det är 30 november och du ännu behöver 3000 ord för att vinna

När du ser dina vänner och bekanta i NaNo nå 50 000 ord

När du lämnat in, validerat och vunnit NaNoWriMo

Trevlig helg!

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *