En blogg om böcker

Betraktelser

Halvårsrapport

3 jul , 2017, 09.57 Jessica

 

Och så skriver vi juli i kalendern igen, och jag hinner då alls inte med! Känns som om jag mentalt fortfarande befinner mig i kanske… april?, så det känns minst sagt konstigt att inse att halva året redan har gått.

Hur långt har ni kommit med er läsning i år, förutsatt att ni räknar era lästa böcker förstås? Jag antecknar mina lästa böcker bland annat på Goodreads, där jag i skrivande stund har läst 42 böcker, och således har bra lästakt på för att hinna med mitt uppställda årsmål med 70 böcker. Bara läsningen inför Svenska Yles litteraturpris kommer väl att fylla den kvoten, och sedan vore det ju roligt att hinna med lite annat vid sidan om. Läsoptimist, det är jag det.

Som bäst läser jag de sista sidorna av Malin Persson Giolitos rättegångsroman Störst av allt. Efter en lite seg början tog den sig, men även om det känns som ett ”fräscht” tema (om man kan säga det om en bok som handlar om en skolskjutning…) så är det inte det bästa jag läst i genren. Bonustips: Wally Lambs tegelsten till roman The Hour I First Believed där man får följa en skolsköterska vid Columbine High vid tiden för vansinnesdådet. Åh, borde läsa mer av Lamb, minns honom som en fenomenal människoskildrare!

Läs också

2 kommentarer

 1. Bokstund skriver:

  Jag vet inte hur många böcker jag läst i år, men det känns som att jag läst precis så mycket som känns bra 😊 70 böcker låter som ett bra mål! Just nu läser jag Hobbiten av J.R.R. Tolkien.

  • Jessica skriver:

   Låter härligt att vara så nöjd, bra jobbat!

   ”Hobbiten” låter mysig, är det första gången du läser den?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *