En blogg om böcker

Betraktelser

Augustisummering

31 aug , 2016, 19.38 Julia

 

Där försvann ännu en månad. Det är absurt hur tiden flyger iväg när dagarna fylls av rutiner, specifika klockslag och systematik. Nio-till-fem sommarjobb, helgerna ägnade åt släkt och vänner, festival och kalas. Ja, ni vet förmodligen precis hur det känns. Hur hann jag med allt? Hur kan det plötsligt vara jul igen när vi nyss hissade midsommarflaggan?

I början av månaden hade jag en önskan om att läsa fem böcker: ”The Martian” av Andy Weir, ”När hundarna kommer” av Jessica Schiefauer, ”A Game of Thrones” av George R.R. Martin, ”Kärleken” av Marguerite Duras och ”Harry Potter and the Cursed Child” av J.K. Rowling.

Ja, ”The Martian” gav jag ju upp. Delvis gav jag också upp ”Kärleken”, och det känns nästan pinsamt att säga. Dels för att den bara är 99 sidor. Dels för att Duras är en författade jag enbart hört hyllningar om, en inspiratör utan like. Men där ”Älskaren” inte imponerade mig nämnvärt kändes ”Kärleken” nästan tyngande jobbig att läsa, men jag ska försöka slutföra den under september i alla fall. Siktar på att skriva mer om den då.

”När hundarna kommer” tyckte jag mycket om, och blev heller inte besviken på ”The Cursed Child”. Av de fem böckerna jag hade som mål läste jag ut två, försökte mig på två andra och lämnade en kvar på nattduksbordet (”A Game of Thrones”, underbar men får fortsätta i höst).

Men! Förra veckan började jag på ”Pretty Girls”, min första bok av den okrönte deckardrottningen Karin Slaughter (seriöst bästa namnet). Jag tycker om den, men kanske inte så mycket för den överraskande, nervkittlandd handlingens, språkets eller karaktärsgalleriets skull, utan för temat som finnes mellan raderna. Har ännu drygt hundra sidor kvar, återkommer med en recension snarast!

Inför september då? Hoppas på att läsa ut ”Pretty Girls”, givetvis. Och ”Kärleken”, då. Är väldigt sugen på ”We Are All Completely Beside Ourselves” av Karen Joy Fowler, ”Cirkeln” av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg samt åh, ”The Lie Tree” av Frances Hardinge (har kanske olovligt höga förväntningar på den). Har även lånat Zacs favorit ”Ma” av Ida Börjel, ska bli intressant att bekanta mig med den även om poesi är för mig ett fortfarande ganska främmande format.

Glad höst på er alla!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *