En blogg om böcker

Okategoriserade

Sommarskräck

11 jun , 2016, 21.43 Julia

 

(bildkälla) 

Av någon anledning blir jag alltid väldigt sugna på att läsa skräckromaner och se skräckfilmer under sommaren. Kanske beror det på att sommaren ofta beskrivs som så fruktansvärt idyllisk och underbar, till och med regniga dagar (i viss mån) och åskväder har sitt skimmer av skönhet. Kanske också därför som flera skräckhistorier utspelar sig just under sommaren, mycket ofta så i filmvärlden – ”Friday the 13th”, ”Jaws” och ”I Know What You Did Last Summer”.

När det kommer till böcker är John Ajvide Lindqvist en favorit i skräck-genren. Tyckte väldigt mycket om ”Lilla Stjärna”, som utkom år 2010.

”Lilla Stjärna! är en historia om kärlek och besatthet, om en röst ifrån en annan värld och idoldyrkan driven till sin spets. Hur långt är du villig att gå för den du beundrar över allt annat? I ”Lilla Stjärna” för John Ajvide Lindqvist ännu en gång in skräcken i ett vardagligt, samtida Sverige. Unga människor i en värld av bortvända vuxna försvarar sig med vad som finns till hands. Eldrivna verktyg, om så krävs. Det är hans mörkaste bok hittills och både känsliga läsare och älskare av Allsång på Skansen varnas.
– bokens baksidetextfrån Adlibris

Liksom, vad är mer sommaridyll än Allsång på Skansen?

Idag köpte jag boken ”Färjan” av Mats Strandberg till min pojkvän (eller okej, jag ville också ha den men har egentligen ett bok-stopp på gång så han fick den först). Helt fantastiskt och förvånande att ingen kommit på idén att ha en finlandsfärja (eller sverigebåt som vi kallar det i Finland) som platsen där kusligheter äger rum.

I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.

Relationer sätts på prov. Vanliga människor tvingas bli hjältar. Men det som händer den här natten kan också locka fram det värsta i dem. Välkommen ombord på Baltic Charisma.
– bokens baksidetext från Adlibris

Ser fram emot att läsa denna under täcket när det åskar.
Har ni några tips på sommarskräck?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *