En blogg om böcker

Vi som läser

 

Litterarumbloggen-6 (1)

Jessica Andersin började läsa som fyraåring, och på den vägen är det, även så här nästan 25 år senare. Hon försöker stjäla till sig lästid i små snuttar i vardagen, även om det bästa såklart är att få ägna sig helhjärtat åt en bok. Helst läser Jessica samtida ”vanliga romaner”, psykologiska thrillers samt dystopier, men alltid då och då försöker hon bredda sin horisont och ägna sig åt andra genrer också.
Till vardags jobbar Jessica i en bokhandel – jo, hennes liv kretsar till väldigt stor del kring det skrivna ordet.

 

Litterarumbloggen

Zac Fors är med och driver bokförlaget lbln press, läser svenskspråkig skönlitteratur och hoppas att någon de närmaste tio åren ska överträffa Ida Börjels “Ma” men  tvivlar oftast på att det kommer att hända. Bor i Stockholm men skulle gärna flytta till San Remo i norra Italien.

Litterarumbloggen

 

Mathias Rosenlund är författare och litteraturkritiker, samt tvåbarnspappa, älskare av aforismer och kaffedrickare av rang. Förutom klassiska verk av mångahanda slag läser Mathias gärna nordamerikansk 1900-talslitteratur och han försöker hänga med så gott det går i den samtida utgivningen av böcker, något som arbetet som kritiker underlättar. Mathias har studerat litteratur, historia och nordamerikastudier vid Helsingfors universitet.

 

Litterarumbloggen

Julia Wickholm är en år 1987 född bokentusiast. Hon har en kandidatexamen i genusvetenskap och studerar för tillfället till socionom. Däremellan läser Julia så mycket hon hinner och skriver litegrann. Dysfunktionella familjeberättelser och osannolika hjältar och hjältinnor ligger henne varmt om hjärtat. Bor i Helsingfors med pojkvän och katt.