En blogg om böcker

Romaner

Bokhögen i januari

4 jan , 2019, 10.51 Julia

 

Gott nytt år, allihopa! Jag slog på stort gällande läsutmaningen på Goodreads och la mitt mål på hundra lästa böcker 2019. Det är betydligt fler än jag läst de senaste åren (knappt 30 per år), men jag gav mig själv också nyårslöftet att läsa minst en timme per dag. På detta sätt borde jag alltså lyckas komma upp till åtminstone 50 lästa böcker per år, och det hade inte varit så illa heller.

På instagram la jag ut min TBR-bokhög för januari. Jag hoppas på att läsa sex böcker denna månad. Tänkte dela med mig av den även här. ⁣

”The Silent Companions”  av Laura Purcell – Har redan börjat på denna och gillar den så långt! En gotisk skräckhistoria om en ung, gravid änka som strax efter sin makes död bosätter sig i hans gamla ruckel till herrgård. Men redan första natten händer sådant som får det att krypa i skinnet.

”Rich Boy” av Caroline Ringskog Ferrada-Noli – Har väldigt höga förväntningar på denna, förhoppningsvis inte för höga. En roman om kvinnor och våld i olika generationer som sägs vara oerhört sorglig men fruktansvärt bra enligt de flesta – också hört det motsatta yttras, dock inte lika mycket. ⁣

”Helsingin Henget – Opas aaveiden pääkaupunkiin” av Vanessa Kirulahti och Karolina Kouvola – Denna läste jag ut igår. Den var väl sådär, helt intressant med tanke på att jag bor i Helsingfors, men skrapar mest på ytan av berättelserna samt är mer historietyngd än jag föredragit. Finns knappast mycket att gå på gällande spöken i vår stad om man inte vill fantisera själv, men insåg i och med denna läsning att jag hellre läser fiktiva spökhistorier än verkliga teorier om något som kan förklaras med logik.

”Mördarens Mamma” av Ida Linde – En roman om att förlika sig med att ens son mördst en annan människa.

”Everything Under” av Daisy Johnson – En finalist i Man Booker Prize tävlingen 2018, den yngsta som nånsin nominerats (Johnson är född 1990). En modern bearbetning av en gammal myt som handlar om en kvinna, hennes mor och språk. ⁣

”Melmoth” av Sarah Perry – En till gotisk skräckhistoria om ett besynnerligt manuskript och en ondskefull varelse i kvinnlig skepnad, med oblinkande ögon och blödande fötter. Låter underbart kusligt.

⁣Vad läser ni denna månad?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *