En blogg om böcker

Enkät

Ratatas höstlista

16 sep , 2018, 11.15 Julia

 

Efter den långa, underbara sommaren är det faktiskt ganska skönt att gå mot svalare tider. Jag hoppas att hösten varar länge och inte blir trist och grå. Mitt sämsta väder är när det regnar för lite för att paraply ska kännas vettigt, men ändå tillräckligt för att man ska bli blöt i ansiktet. Så onödigt, ge mig ösregn eller inget regn alls tack.

Listan kommer från ratata!

Vad är dina mål i höst?

Läsa, jobba, träna! Inte kanske i den ordningen. Läsning hör ju numera till mitt jobb (!), så det blir en hel del sådant jag annars kanske inte skulle plocka upp. Älskar att jag får läsa bilderböcker, det finns så många bra.

Vad ser du mest fram emot?

Denna höst har faktiskt så himla mycket kul framför sig. Ska på jobbresa till både Stockholm, Mariefred och London, har åtminstone en episk Halloween-fest jag ska gå på och en del annat kul också. Är väldigt pepp och lite nervös.

Känner du dig klar med sommaren?

Jo det gör jag nog. Konstigt, känns som vi fick de tre senaste somrarna på en och samma gång nu. Började jobba i april så hade ”bara” tio dagar långledigt under sommaren, men det var tio underbara dagar. Hoppas nästa sommar blir lika fin. Fast getingar alltså, behövs dom?

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Jag minns typ inte? Haha. Så mycket har hänt det senast året. Men jag studerade på Arcada och jobbade på diverse inhoppsjobb. Läste åtminstone Forgive me, Leonard Peacock. Myste med pojkvän och katt och tittade säkert på massa tv-serier.

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Hösten 2013 var inte en bra höst. Är så glad att den tiden är över.

Vad var bäst och sämst med sommaren?

Det bästa var helt klart att den började i maj och varade ända in i slutet av augusti. Att simma i havet, åka på resa, gå utan jacka tre månader i sträck. Det sämsta var getingarna och jobbets luftkonditioneringssystem som gjorde att jag frös så gott som dagligen och behövde två gånger gå köpa strumpbyxor.

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Har så otroligt många böcker jag vill läsa samtidigt, men de som har högsta prio är A Song of Ice and Fire-serien som jag omläser, Jaga vatten som jag äntligen ska ta itu med, Yrsa Walldéns böcker Allt jag inte sa och Flickvänsmaterial samt böcker jag läser inför jobbet då. Borde säkert läsa klart The Girls som snart tagit mig över två år (???)

Igår tittade jag på filmen All Good Things (2010) och blev hemskt intresserad av hela Robert Durst-historien, så naturligt följde första avsnittet av HBO dokumentärserien The Jinx. Ska fortsätta kolla på den idag tänker jag.

Vill också titta på någon skräck-serie, kanske Castle Rock, samt läsa en läskig bok, kanske Bird Box av Josh Malerman.

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Förmodligen samma klänningar jag använt i sommar, men med tjocka strumpbyxor, en stickad tröja och stor halsduk till.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *