En blogg om böcker

Betraktelser

(Det tillfälliga) livet utan bokhyllor

7 maj , 2018, 13.42 Jessica

 

Vi har nyligen flyttat och är utan internet, men än viktigare: utan bokhyllor. Oroa er inte, det är högst tillfälligt! Vi lät alltså måla de gamla trotjänande furumonstren vita, och har således vår digra samling böcker i x antal bananlådor.

Det är ganska jobbigt.

Jag försökte sortera ut en hög med böcker jag kunde tänkas vilja läsa under de veckor hyllorna är indisposable, men lika roligt som det är inför resor, lika svårt var det den här gången. Eller, det gick väl bra rätt länge, och faktum är ju självklart att man inte hinner läsa så mycket mitt under pågående flytt. Men sen fick jag plötsligt fart på mitt läsande efter en trög vinter och högen började sina oroväckande.

I skrivande stund har vi faktiskt nyss fått hem våra kära hyllor igen, och de är även delvis monterade. Det känns som ett stort steg på vägen, även om travarna av bananlådor ser nästan hotfulla ut. Och även om vi sorterar hyllan alfabetiskt och böckerna således är någorlunda alfabetiskt nerpackade, lär det nog bli ett hästjobb innan vi rott projektet iland. Speciellt som man måste ägna sig åt oväsentligheter som heltidsarbete, mat och personlig hygien också ;). Men, hoppet finns. Länge leve (de vita) bokhyllorna!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *