En blogg om böcker

Lyrik,Tips

Finlandssvensk poesi bär språket på sina axlar

24 jan , 2018, 10.00 zacfors

 

I det utmärkta essäprogrammet OBS i Sveriges Radio P1 lyfter Maria Küchen fram den finlandsvenska poesins. Med utgångspunkt i Martina Moliis-Mellberg A söker hon sig tillbaka i tiden till Edith Södergran och Gunnar Björling. Därifrån återvänder hon till samtiden via Eva-Stina Byggmästar, Cia Rinne och Adrian Pereras.

Küchen använder poesins historieskrivning till att kunna ta sig an politiken. Med lätthet argumenterar hon för finlandssvenskans självklara plats i både Finland och Sverige. Ett måste för alla med intresse för poesi och mångfald.

Lyssna till Finlandssvensk poesi bär språket på sina axlar

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *