En blogg om böcker

Enkät

Augustienkät!

26 aug , 2017, 10.00 Julia

 

Hittade följande enkät på Bokhora, och tyckte det passade utmärkt för augusti 2017 – även om den ursprungliga enkäten skrevs två år sedan. Ändrade helt enkelt årtalet från 2015 till 2017.

1. De flesta är överens om att sommaren 2017 inte har varit någon höjdare vädermässigt, hittills. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit? (Hittills, även här, sommaren är ju inte slut ännu.)

Eftersom den globala uppvärmningen ställt till det rent vädermässigt, genom att juni mest påminner om april och september brukar innehålla minst lika mycket sol som augusti, så ser jag det som att sensommaren är här i åtminstone en månad till. Och vad är bättre än det! Jag har inte läst så mycket jag velat i sommar, som det brukar bli. Heltidsjobbade i sex veckor och sen har jag haft egna projekt på gång som tagit av min lästid. Har ändå läst sju böcker i sommar och håller just nu på med tre stycken andra jag hoppas på att bli klar med innan medlet av september. Dessutom omläser jag We Were Liars samt har The Lonely Hearts Hotel och Heartless på obestämt paus.

2. Nämn tre böcker du bara måste läsa i augusti (gamla eller nya)!

Ska åka till Sicilien imorgon (hurra!) och tar med mig åtminstone The Girls. Kommer också packa ner min vän Michaela von Kügelgens debutroman Vad heter ångest på spanska? (bilden) samt eventuellt någon annan bok ur bokhyllan. Vågar inte ta med mig en biblioteksbok till stranden, hehe.

3. Vilka nya böcker som kommer i augusti längtar du mest efter?

Är i kö för Själarnas Ö och Blå Villan, kul med mer finlandssvenskt!

4. Kräftor eller surströmming. I augusti är det premiär för dessa ”delikatesser”. Vilket väljer du helst?

Undviker helst båda, men definitivt kräftor hellre än surströmming trots att jag aldrig smakat det sistnämnda och varit på två kräftskivor i hela mitt liv.

5. Vilken är den bästa boken du har läst i sommar?

Helt klart You! Gillade också The Hate U Give . Klicka på titeln för att komma till mina recensioner.

6. Finns det någon för dig ny författare du är sugen på att läsa i höst?

Har inte läst något av Margaret Atwood ännu, men tänkte försöka hinna läsa The Handmaid’s Tale innan jag tar mig an serien.

7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?

Jag läste väldigt mycket från fyran och framåt, något som inte ansågs vara populärt. Är det mer acceptabelt att ha läsning som intresse idag än för tjugo år sedan? Som barn, menar jag då. Jag är givetvis skeptisk till alla vuxna jag träffar som inte läser.

8. Semestern är kanske slut snart, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?

Åker till Sicilien! *solglasögonsmiley*

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du hade planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du?

Oj Gud. Det beror på. Får jag dom hem till bokhyllan kan de nya tyvärr bli liggande till förmån för vad jag vill läsa just då, men är det biblioteksböcker prioriterar jag oftast enligt vad som först ska lämnas tillbaka.

10. Till sist, vilken är höstens allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig?

Ser fram emot ett läsa Hidden Bodies, uppföljaren till You. Och försöka komma upp till 50 lästa böcker i år. Hittills läst 20 stycken så har lite bråttom, men skam den som ger sig.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *