En blogg om böcker

Enkät

Antingen eller – enkät

30 apr , 2017, 22.27 Julia

 

Svarar också på Jessicas bokenkät. Glad lördag!
Det svärtade svaret är mitt svar.

Snabbläsare eller långsamläsare
Jag läser nog i ganska medeltakt. Är absolut ingen som kan sluka en bok på en hel dag, kanske om den är typ hundra sidor och består av korta kapitel, eller om det är en kortare samling poesi. Och det är väl då man borde läsa långsamt, för att ta in allt.

Tegelstenar eller tunnisar
Egentligen föredrar jag handling när jag väljer bok och tänker inte på sidantalet, men gillar om boken är kring 250-350 sidor.

Bibliotek eller bokhandel? 
Älskar bibliotek, både att sommarjobba på ett och att vandra omkring i. Älskar också bokhandlar, men böcker är så dyra. Vilket ju är bra, men sedan är dom tunga också. Bävar inför varje gång jag ska flytta – och då har vi bara kring 200 böcker (nu gissar jag vilt, har inte räknat dem).

Ljudbok eller e-bok?
Aldrig läst en e-bok och tror inte jag skulle tycka om det. Älskar ljudböcker, speciellt om också uppläsaren är bra.

Inbunden eller pocket? 
Måste välja inbundet på grund av estetiken. Älskar böcker som har sådana papperspärmar man kan ta av (dustjacket på engelska – så fint), och boken under är ofta jättefint formgiven. Men pocket är ju definitivt billigare och lättare att läsa. Åh, lite svår fråga.

Vampyrer eller spöken? 
Jag väljer ingendera. Är inte särskilt intresserad av någondera/lika intresserad av båda. Om berättelsen är bra så tar jag allt.

En i taget eller slalomläsning?
Nu önskar jag ju att jag kunde läsa en i taget, men det verkar vara en omöjlighet. Jag klarar av att läsa flera samtidigt och har inte blandat ihop dem nämnvärt (ännu).

Nytt eller gammalt? 
Läser definitivt oftare nya böcker av moderna författare än klassiker. Har läst pinsamt få klassiker, varken Dostojevski, Lolita eller Flugornas herre.

Bokmärke eller hundöra? 
Bokmärke, eftersom jag främst läser lånade böcker för tillfället. Också i egna böcker använder jag mitt superfina Slytherin-bokmärke (är Gryffindor egentligen, men det finns väl en liten Slytherin i oss alla? Och så hade Foyle’s i London slut på Gryffindor-märken). Eftersom jag läser många böcker samtidigt får jag dock improvisera med bokmärken litegrann. Men i egna pocketböcker har jag dock inga problem att vika i.

Snacks eller godis? 
Äter nog väldigt sällan något när jag läser. Dricker mycket vatten dock.

Biografier eller memoarer?
Kommer inte på en enda memoar jag läst? Inte heller någon biografi egentligen, förutom en om Hitler (av alla). Den var bra, skriven av historikern Bengt Liljegren. Den förklarar på ett informativt sätt hur allting kunde ske, utan att försvara eller förlåta någonting. Jag önskar det aldrig sker igen, men med tanke på samhällsklimatet idag är jag inte säker på om vi lärt oss något.

Skräck eller chicklit? 
Tycker överlag att chicklit är en ganska jobbig term. Var är dudelit-kategorin?

Soffan eller sängen
Skulle älska att ha en egen lässoffa eller läsfåtölj med bra belysning och allt, men blir ju oftast att jag läser innan jag ska sova.

Inne eller ute
Först tänkte jag ”vem läser ute??” men sedan kom jag ihåg att sommaren faktiskt finns. Och då är det minst sagt underbart att läsa ute. Tänker definitivt göra det i år, snälla vädret låt det bli en varm sommar.

Boken
eller filmen? 
Föredrar tv-serier framför film också. Tycker det är jobbigt att investera så mycket i karaktärer jag bara ska hänga med i två timmar 🙂

Twitter eller Facebook? 
Instagram, eller snarare – Bookstagram!

Goodreads eller Boktipset? 
Älskar Goodreads. Får alla mina tips därifrån, läser recensioner och skriver egna samt håller koll på min läsutmaning. Ligger för tillfället tre böcker back i schemat – måste skynda mig om jag ska få 50 böcker lästa i år.

Kokbok eller bakbok?
Jag lagar ofta mat själv, men bakar ganska sällan. Mest blir det sådant jag redan testat och gillar. Äger flera riktigt bra kokböcker och blir ofta inspirerad av att prova olika recept i dem.

Te eller kaffe? 
Kaffe gör mig stressad och ger mig ångest (fast jag dricker det ibland ändå pga gott), te fungerar bra.

Nobelpriset eller Augustpriset
Augustpriset är så nära, och jag känner oftast igen åtminstone något av namnen, hehe.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *