En blogg om böcker

Lyrik,Recensioner,Tips

Örenen och kråkan

24 apr , 2017, 06.30 zacfors

 

Åter igen har det hänt. En lite explosion av energi på den svenska poesiscenen. Magnus William-Olsson, denna viktiga del i det svenska poesinavet, har åter igen blivit med podd och sajt. William-Olsson är sedan tidigare initiativtagare till både Poddpoesi och Kritikerlabbet, i Örenen och kråkan möts de båda.

Det finns mycket älskvärda saker att säga om en satsning som Örenen och kråkan. Inte minst de långa och väl inlästa recensionerna. Men det jag kanske uppskattar mest är begränsningarna. Tre onsdagar i månaden publiceras en ny poesirecension som bara går att läsa och lyssna på under en vecka. Att skapa exklusivitet i det digitala är inte lätt, men att plocka bort sitt innehåll efter så pass kort tid är en bra bit på vägen. Att sökmotorexperter och annat webbfolk får nervösa svettningar av ett sådant beteende ska vi inte bry oss om.

Utöver recensionerna så används den fjärde onsdagen i månaden till ett poesimagasin. Under 50 minuter framförs och diskuteras aktuell poesi. Nu senast med Elias Hillström, Ludvig Köhler, Madelaine Levy. Så för den som är intresserad av poesi, eller bara skulle vilja få en inblick i den svenska scenen, är Örenen och kråkan ett lysande tillfälle. Ta det, lyssna och njut!


Läget i den svenska poesin

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *