En blogg om böcker

Deckare

Slappna av med några mord i påsk

13 apr , 2017, 10.08 Jessica

 

Som ni eventuellt minns skrev jag om påskekrim förra året, och nu är det dags igen! Här ser ni en hög med böcker jag antingen ämnar läsa under påsken (heh, hoppet är det sista som överger en ivrig läsare, kanske harvar jag på med de här tegelstenarna ända till midsommar?) eller nyligen har läst.

  • Syndafloder av Kristina Ohlsson. Egentligen respekterar jag författare som förstår att avsluta en serie medan den ännu håller samma standard, men efter att ha avslutat den här så kan jag inte annat än att konstatera att jag kommer att sakna Fredrika Bergman och Alex Recht. Den här boken anknyter på ett sätt som är samtidigt vidrigt och nästan… nostalgiskt? till de tidigare fem böckerna (börjandes från Askungar), så har ni inte läst dem än fick ni sex tips i ett!
  • Vi var ju många som trodde att det var ute med Jo Nesbøs (anti-)hjälte, polisen Harry Hole, redan för några böcker sedan. Men Nesbø orkade ta sig an serien igen, och det är jag inte ensam om att hurra över. Törst handlar om ett mord där kroppen är tömd på blod – jag får med andra ord vara glad över att kvällarna blir allt ljusare om jag ska ge mig på den här.
  • En serie jag tror att jag nästan slutat läsa är Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie, men den nya boken Häxan lär vara Läckbergs storverk, så den fann visst sin väg hem till mig i alla fall. Så kan det gå!
  • Sarah Pinborough trollbinder mig alltid, oberoende av vilken genre hon skriver i. Behind Her Eyes är hennes mest regelrätta thriller hittills, och börjar faktiskt något segt men vet ni, ni kommer att bli så överraskade att ni nästan tappar andan. Det är egentligen något av en spoiler att berätta att boken innehåller en twist, men när den twisten lyfter hela boken till nya höjder så är det inte ett alternativ att lämna det osagt. Gillian ”Gone Girl” Flynn och Paula ”Girl on the Train” Hawkins kan nästan slänga sig i väggen, och det är inte lite sagt!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *