En blogg om böcker

Tips

Hej vår(utgivning)!

16 mar , 2017, 09.09 Jessica

 

Jag som annars brukar kasta mig över förlagskatalogerna och allehanda boknyheter har för tillfället pinsamt dålig koll på vår- och sommarutgivningen. Det ska erkännas att det nästan har varit lite lite skönt – jag har ju minsann hur många böcker att läsa oberoende, så behovet av att längta efter böcker som utkommer först om många månader är inte direkt trängande. Meeen, det är alltid roligt att drömma! Mina medskribenter har redan kommit med några tips, Zac om utgivningen på svenska och Julia om engelskspråkiga böcker hon ser fram emot. Här kommer alltså några av mina:

Livets mening, Merete Mazzarella. Om mindre än en vecka fyller jag 30 (usch!), så kan vara bra att få i sig lite mazzarelliga klokheter inför det nya decenniet? Gillade dessutom Solkattens år, så den här låter som någonting jag kan gilla.

Törst, Jo Nesbø. Harry Hole är tillbaka! De flesta deckarserier håller på för länge, och i ärlighetens namn var väl även Nesbø som bäst för ett antal böcker sedan. Men den här serien vill jag inte släppa!

Vildsvin, Hannah Lutz. Det är så häftigt när vänner debuterar, och jag är så lyckligt lottad att jag fått uppleva redan många göra det. Vildsvin utkom redan förra året i dansk översättning, men nu utges romanen alltså på originalspråk, samtidigt i Finland och Sverige. Coolt!

Hammaskeiju, Eve Hietamies. En fristående fortsättning på Yösyöttö och Tarhapäivä, om en ensamstående pappa och hans son. Minns de tidigare böckerna som varmhjärtade men med udd, så den här vill jag läsa. Är på plats 677 i bibliotekskön dock, så det lär ta ett tag..!

Den tunna blå linjen, Christoffer Carlsson. Jag får lite prestationsångest när jag tänker på Christoffer Carlsson, han är bara ett halvt år äldre än jag men redan kriminologie doktor och författare till en hel rad (bra!) böcker. Den tunna blå linjen är den avslutande delen i kvartetten om Leo Junker, en av alla dessa nordiska kriminallitteraturens inte helt perfekta poliser.

Det finns alltid förlåtelse, Anne B. Ragde. En annan fortsättning, nämligen en fjärde del till storsuccén Berlinerpopplarna-trilogin. Man skulle inte tro att det är intressant att läsa om en svinfarm

Kidnappningen – En släktberättelse, Anna Schulze. Schulze skriver om sin egen pappa som kidnappades till ett annat land av sin egen mamma som barn. Jag har läst några romaner av Schulze som jag var väldigt förtjust i, så även om det här lutar mot biografihållet blir jag intresserad.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *