En blogg om böcker

Författarfredag

Författarfredag: Martina Moliis-Mellberg

10 mar , 2017, 09.14 Jessica

 

Vi tänkte introducera en inläggsserie här på Litterarum, nämligen Författarfredag. Inte riktigt varje vecka, men relativt ofta frågar vi en författare lite om hens läsvanor. Först ut är Martina Moliis-Mellberg som debuterade med A (2015), en samling prosalyriska sviter som dessutom kommer att ges ut av Modernista i vår. Hurra för det, och för att Malmöboende Martina inleder vår Författarfredag.

1) Var läser du helst?
I sängen eller på soffan. Jag tycker om att ligga ner och läsa, jag har lättare att verkligen försvinna in i böcker då. Tyvärr har jag lättare att somna också…

2) Har du någon favoritgenre? Om inte, fins det något tema som alltid lockar dig?
Jag har ingen favoritgenre men jag är nästan alltid intresserad av böcker om havet, och om skrivande. Och om film.

3) Vad läser du just nu?
Jag har precis påbörjat Herta Müllers Mitt fosterland var en äppelkärna. Och så har jag lånat en hel hög med böcker av Linda Boström Knausgård från bibban. Henne har jag inte läst tidigare.

4) Vilken bok har fått alldeles för lite uppmärksamhet?
Oj, jag vet inte. Jag är sådär sporadiskt bra på att hänga med så jag kan inte avgöra ifall böcker får uppmärksamhet eller inte. Men serieböcker och serieromaner pratas det konsekvent för lite om. Så svaret blir serierna Saga (av Brian K. Vaughan) och The Wicked + the Divine (Kieron Gillen & Jamie McKelvie).

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *