En blogg om böcker

Unga vuxna

Tredje advent

11 Dec , 2016, 15.56 Jessica

 

Tredje advent redan. Jag var nyligen i Sverige där de i bokhandlarna hade skyltat väldigt mysigt och fint med böcker på jultema. Jag höll direkt på att falla till föga, men behärskade mig eftersom den lilla babysonen trots allt mest ”läser” böcker med hårda sidor än så länge. Mest förtjust blev jag i kapitelböckerna som likt tv:ns julkalender räknar ner till jul med ett kapitel för varje dag. De påminde mig om Jostein Gaarders Julmysteriet som jag läste som barn och som jag kommer ihåg att en gammal klasskompis brukade läsa om varje jul. Andra vänner återkommer till Maria Langs eller Agatha Christies pusseldeckare med jultema.

Själv har jag ingen jultradition när det kommer till just böcker, men jag fick en akut längtan efter att botanisera bokhyllan i sommarstugan för att kolla om jag sparat Julmysteriet där..? Har ni några bokliga traditioner i juletider?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *