En blogg om böcker

Omslag

Snygga ryggar

23 okt , 2016, 12.58 Julia

 

Fortsätter på Jessicas tema kring att döma böcker på basen av utsidan, det vill säga att intressera sig för formgivningen av böcker. Jag är definitivt en av dem som tänker en gång extra innan jag köper en bok om pärmen inte tilltalar mig – då ska nog innehållet vara riktigt intressant. Tyvärr, kanske. På detta sätt har säkert fler bra böcker gått mig förbi.

Jag föredrar hård pärm (häftad/pocket är okej om boken annars är rätt liten) och konstnärligt utformade omslag framför fotografier. I min bokhylla finns några böcker jag köpt så gott som enbart på basen av omslaget.

Men numera fastnar jag allt oftare för snygga ryggar – speciellt på bibliotek där dessa är det första man ser. På bilden ovan ser ni några guldkorn i min samling.

Trevlig söndag!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *