En blogg om böcker

Deckare

Mystiska frimärken

2 okt , 2016, 19.12 Jessica

 

agathaI år är det hundra år sedan Agatha Christie skrev sin första deckare, The Mysterious Affair at Styles, och dessutom fyrtio år sedan hon dog. Royal Mail i Storbritannien hedrar därför henne med en serie på sex frimärken och – här kommer det fina i kråksången! – alla sex innehåller ett ”mysterium”. De utgår tematiskt från några av hennes mest kända böcker, och med hjälp av t.ex. förstoringsglas och kroppsvärme framträder extra detaljer, ledtrådar.

Som en deckarvän som har läst både en och annan Christie-bok i mina dar (favoritböckerna är de med Poirot) älskar jag såklart det här. Heja Royal Mail! Och hur häftigt är det inte att Agatha Christies försäljningssiffror i världen ligger efter endast Shakespeare och Bibeln, där har alla svenska deckarunder något att sträva mot ;).
Läs mer hos t.ex. The Guardian.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *