En blogg om böcker

Tips

Inför Bokmässan i Göteborg – Heidi von Wright

16 sep , 2016, 21.19 zacfors

 

Om en vecka är den igång, årets stora händelse i litteratursverige, Bokmässan i Göteborg. En som har besökt mässa många gånger är poeten Heidi von Wright som just nu är aktuell med med diktsamlingen “som om m” (Schildts & Söderströms). I år kommer hon bland annat att samtala med Ralf Andtbacka och Tatjana Brandt om poesins verklighet, fortbestånd och klurighet. Dessutom går det att höra henne läsa sina egna dikter hos Rum för poesi under fredagen.


Vad ser du mest fram emot?
Med bokmässor är det många gånger helheten som är grejen – men samtidigt hinner man ta del av en väldigt liten del. När det handlar om Göteborgs bokmässa är det Rum för poesi som är min favorit. I år är Rum för poesi också Rum för översättning under vissa timmar per dag. Det är jättebra att de lyfter fram översättare och översättningar – de och det är ju en förutsättning för att vi ska kunna ta del av litteratur från andra delar av världen.


Vilken bok skulle du vilja få tag i?
Jag har tänkt mig att inte göra så många bokinköp men “Min kompis Gunnar”, som är en brevväxling mellan serietecknarna Gunnar Lundquist och Nina Hemmingsson tänkte jag försöka få tag på och sedan är det alltid intressant att botanisera bland svenska diktsamlingar. Jag får se, max en handfull böcker blir det.


Vilket är ditt bästa bokmässeminne?
Lennart Hellsings färgglada kostymer är trevliga minnen från några av de gånger jag besökt mässan. I övrigt är det kanske helheten, massor med böcker och tidskrifter på ett ställe – många vänner och bekanta, lite höstsvalt i luften – Göteborg.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *