En blogg om böcker

Tips

Bokliga podcasts

1 sep , 2016, 17.52 Jessica

 

Julia tipsade ju om podcasten Mellan raderna med Jihde och Öhman förra veckan. Just den har jag inte lyssnat särskilt mycket på, men jag tänkte lista några andra bokpoddar att lyssna på under sådana stunder man inte kan läsa (ifall man inte lyssnar på ljudböcker förstås). Boktips kan man ju aldrig få för många av..!

  • Allt vi säger är sant. Författaren Lisa Bjärbo hade denna podcast om ungdomsböcker tillsammans med Per Bengtsson, den är tyvärr inte aktiv längre men avsnitten går fortfarande att lyssna på. Och! Bjärbo kommer alldeles strax att höras i din smarttelefon igen, denna gång med nystartade podden Bladen brinner tillsammans med Johanna Lindbäck från Bokhora.
  • De ovan nämnda bokhororna gjorde i tiderna en podcast med det något fantasilösa (eller kanske man ska tolka det som en form av storhetsvansinne..?) Bokpodden. Haha, jag kommer alltså att tipsa om aktiva podcasts också, men även denna har alltså gått i graven. Jag gillade bredden på deras teman dock!
  • En aktiv podcast! Ett eget rum uppdateras oregelbundet, men här grottar man ner sig ordentligt i en bok per avsnitt, förvisso med en hel del charmiga sidospår. Marcus Stenberg, också han från Bokhora, samtalar med antingen Tuva Holmlander eller Helena Dahlgren.
  • Värvet, de gånger författare är med. Djupintervjuer med Kristoffer Triumf. Tidigare i somras skrev jag om författarna som skulle sommarprata, där är det inte lika självklart att de pratar om just sitt skrivande, men det kan såklart vara kul att lyssna i alla fall.
  • Ett utländsk och – förlåt! – utdött tips också, kanske min favorit av alla mina tips: Books on the Nightstand. Stundvis kändes den väldigt amerikansk (programledarna Ann Kingman och Michael Kindness var t.ex. imponerade av sig själva då de för en gångs skull läste en översatt bok), men boktipsen denna podcast har gett mig är legio och väldigt väldigt bra. Den här podden var en trogen följeslagare under mina bussresor till och från jobbet, och jag fick vara redo med något att anteckna på eftersom så gott som varje avsnitt genererade ett flertal tips. BOTNS sändes alltså tyvärr för sista gången i juli i år, men det finns 390 (!) avsnitt att lyssna på ifall man gräver djupt i deras arkiv…

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *