En blogg om böcker

Omslag

Regnbågsomslag

27 jun , 2016, 08.30 Jessica

 

På en av de sista vibrerande dagarna av den här månaden tänkte jag ta fasta på en dag i bokfotografiutmaningen för juni som Julia bloggade om för en månad sedan. Dagens tema är nämligen rainbow books, regnbågsböcker, och det fick mig osökt att tänka på den glada regnbåge Karl Ove Knausgårds Min kamp 1-6 utgör hemma i min egen bokhylla.

IMG_3839

Egentligen tycker jag att de av Yngve Knausgård formgivna norska originalomslagen, som också användes till exempelvis de finska översättningarna, är snyggare med sina bleka landskapsbilder än Norstedts regnsbågsfärgade hexalogi med samma bild av författaren på alla sex omslag. Men så här i samlad tropp, rygg mot rygg, får Sara R Acedos* granna pärmar mig alltid att le. Dels för att jag faktiskt läst och gillat alla 3 736 sidor den självbiografiska romansviten utgör, dels för att böckerna helt enkelt bildar en snygg helhet där i hyllan. För tillfället får de dessutom ligga ovanpå varandra för att på så vis spara in några hyllcentimeter och dessutom bryta av ”monotonin” av stående böcker. Blicken stannar garanterat vid det knausgårdska regnbågstornet.

*) För övrigt en av mina favoritformgivare när det kommer till bokomslag, kolla själva så förstår ni!

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *