En blogg om böcker

Tips

Bokbingo

22 jun , 2016, 19.08 Jessica

 

Sommar, sommar och sol! Och: icke att förglömma – sommarläsning! Ni är säkert många som påbörjar er semester nu i samband med midsommaren, och innan ni helt och hållet avslutat er bokpackning för veckorna på sommarstugan/segelbåten/charterhotellet/hemmasoffan tänkte jag komma med ett roligt tips för hur man väljer böcker och kanske vidgar sin läsning en aning. Nämligen ett bokbingo, där det som vanligt är tänkt att fylla en rad horisontellt, vertikalt eller på diagonalen eller – om man blir riktigt ivrig – varför inte fylla hela brickan? Det är programledarna för den amerikanska bokpodcasten Books on the Nightstand (BOTNS) som har kommit på idén och skapat bingot, och de brukar ge sig själva ungefär två-tre månader tid ”spela”. Nu var jag ju lite senare ute än de med att visa er brickan, så för min del kan ni spela fast till slutet av året, men visst är idén rolig?

Screen Shot 2016-06-22 at 19.46.17

 

Tog fram en bricka på måfå, här är länken där du kan skapa ditt eget bingo (tyvärr är rutorna av förståeliga skäl bara på engelska). Ladda om sidan för att få en helt färsk bricka! Berätta gärna om/när ni får bingo!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *