En blogg om böcker

Enkät,Tips

Somrigt bokenkät

18 jun , 2016, 13.46 Julia

 

För några dagar sedan fick jag Marguerite Duras bok ”Kärleken” på posten, utgiven i nyöversättning av Ellerströms förlag. Läste ”Älskaren” för några somrar sedan, och ”Kärleken” känns som ett fint sätt att fortsätta med Duras, en författare jag hört mycket varmt om från många olika håll (en av Sofi Oksanens favoriter, till exempel!).

En kvinna befinner sig vid havet, i det bländande vita ljuset. Hon är gravid och illamående, men det tjänar ingenting till att kräkas. Det börjar om. Hon har en vit flickväska, inuti finns bara en spegel. Omkring henne på stranden cirklar två män, en resenär och en fånge. De bildar en triangel. Platsen är S. Thala, med sin balsal, sitt fängelse och sitt bombade kasino. Det är minnets plats. Himlen täcks av bensinrök och havet färgas rosa. Scenerna upprepas och förskjuts. Ingenting händer. Allt är oundvikligt.

– ur baksidetexten av ”Kärleken”

Har också passat på att skriva ett litet enkät med fokus på sommarläsning. Svara gärna i kommentarerna, eller kopiera och klistra in i er egen blogg! Trevlig lördag!

Vilka böcker skulle du vilja läsa i sommar?

Finns det någon genre du läser mer av under sommarmånaderna?

Lånar eller köper du böcker?

Vad äter/dricker du helst då du läser?

Om du fick välja en plats i hela världen där du fick sitta och läsa, vad och var skulle det vara?

Bästa boken som utspelar sig under sommaren?

Favorit somrig plats att läsa på?

Om du inte läser, vad gör du under en regnig sommardag?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *