En blogg om böcker

Författare

Litterära sommarpratare

9 jun , 2016, 14.35 Jessica

 

Nu har så väl Radio Vega som svenska P1 släppt listan på årets sommarpratare, och som vanligt finns det några författare med i gängen. Naturligtvis har även många andra sommarpratare intressanta historier på lager, men med författarna kan man åtminstone ganska säkert räkna med att de vet hur man bäst berättar en historia. Själv tycker jag dessutom om att höra hur författare hittade sitt yrke, eller vanliga vedermödor de tampas med.

Här är dagarna som det är en författare i etern:

25.6. David Lagercrantz (P1)
3.7. Tom Malmquist (P1)
8.7. Sabine Forsblom (Vega)
13.7. Maj Sjöwall (P1)
29.7. Stina Stoor (P1)
12.8. Jörn Donner (Vega)
14.8. Kerstin Ekman (P1)
19.8. Karin Bojs (19.8)
20.8. Klas Östergren (20.8)

Sommarpraten finns även att ladda ner som podcasts, då är dock musiken av upphovsrättsliga skäl nästan helt bortklippt. Spontant ser jag själv mest fram emot att lyssna till Tom Malmquist, hans självbiografiska bok I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv om hur sambon dör i akut leukemi och han själv blir kvar med deras prematura dotter var minst sagt gripande läsning. Läste den i höstas när den var nyutkommen och bloggade då om den på min andra bokblogg.

Brukar ni lyssna på sommarpraten? Vems ser ni mest fram emot i år, någon av författarna eller någon helt annan?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *